Autopelien moniulotteinen kirjo

Kukapa ei olisi pelannut autopelejä? Autopelit ovat pitkän ajan suosikkeja, eikä niiden suosio näytä hiipumisen merkkejä. Autopelien valikoima on erittäin runsas: on ilmaisia, yksinkertaisia Java-pohjaisia pelejä, joiden grafiikka on piirrosmaista ja simppeliä.

Toisaalta on autopelejä, joiden grafiikat hipovat niin läheisesti reaalimaailmaa että eroa on jopa vaikea huomata. Makunsa kullakin, mutta yksi asia tuntuu olevan varmaa: autopeleistä jokainen voi löytää itselleen suosikkinsa.

Online Game

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Autopelit ovat valloittaneet internetiä jo pitkään ja niitä on voinut pelata niin tietokoneella, kuin pelikonsoleillakin. Viihdyttävää ajanvietettä tarjoavat esimerkiksi netissä pelattavat autoslottipelit, kuten Speed Cash, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Speed Cash muistuttaa perinteistä hedelmäpeliä vain muutamine symboleineen, tarjoten kuitenkin kasvavan progressiivisen päävoiton. Koska pelissä ei ole turhia kikkailuja, voi siinä huoletta keskittyä olennaiseen, eli voittamiseen. Peliä voi pelailla mukavasti myös mobiilissa.

Nykyään mobiilissa pelattavat autopelit ovat niin näppäriä, että niitä pelailee enemmän kuin mielellään. Suomalainen jättimenestys Hill Climb Racing on hyvä esimerkki simppelistä, mutta erittäin koukuttavasta mobiiliajopelistä. Hauskassa pelissä ei rehvastella grafiikoilla tai muilla hienouksilla, mutta se koukuttaa aitoudellaan ja helposti lähestyttävällä tunnelmallaan. Pelin voi myös ladata ilmaiseksi, eikä sen käyttäminen vaadi hienointa tekniikkaa.

Useat autopelit tarjoavat uskomattoman pitkälle vietyä grafiikkaa ja saattavatkin muistuttaa jopa autosimulaattoria. Autopelien voidaankin ajatella kehittävän myös reaalielämän ajotaitoa. Mainio esimerkki hienoin grafiikoin varustellusta autopelistä on Slightly Mad Studiosin Project Cars, jonka kehityksessä oli mukana kokeneita ammattikuskeja, esimerkiksi Ben Collins, Nicolas Hamilton ja Oli Webb. Pelin grafiikka hipoo todellisuutta, ja moottorien äänimaailma on mallinnettu erittäin tarkasti.

Useimmiten autopeleissä perusajatuksena on suorittaa pelissä määritelty ajorata mahdollisimman nopeasti. Tämän vuoksi autopeleistä kiinnostuvatkin enimmäkseen vauhtia ja vaarallisia tilanteita rakastavat pelaajat. Toisaalta useissa autopeleissä on nykyään tarjolla myös runsaasti oheistoimintaa vauhdin lisäksi, mikä laajentaa autopelien käyttäjäkuntaa.

Voi hyvin sanoa, että autopelien laajasta kirjosta jokainen voi löytää itseään miellyttävän vaihtoehdon. Uusia autopelejä kehitetään jatkuvasti samalla kun legendaariset pelit pitävät edelleen pintansa suosikkien joukossa.