Call of Duty – Advanced Warfare

Vuosi 2014 oli konsolipelaajille pitkä. Kourallinen pitkään odotettuja pelejä julkaistiin tietenkin vuoden viimeisellä neljänneksellä ja samalla Xbox Onen Euroopan julkaisu meni puihin. Odottavan aika oli pitkä ja raastava, varsinkin, jos tämä odotteli uutta Call of Dutyä.

Call of Duty on Activisionin kultainen porsas. Erityisesti CoD: Ghost and Modern Warfare olivat pelaajien mielestä ensimmäisen persoonan ammuntapelien ehdotonta eliittiä. Näin ollen odotukset olivat äärettömän korkealla myös vuonna 2014, jolloin Activision julkaisi uuden Advanced Warfare versionsa. Peli julkaistiin melkeinpä kaikille alustoille: PlayStation 3 & 4, Microsoft Xbox 360 & One ja Windowsille. Sarjassaan kaiken kaikkiaan yhdestoista versio, Advanced Warfare oli myös ensimmäinen Call of Duty, jonka teemana oli futuristinen sodankäynti. Näin ollen pelissä on sopiva sekoitus vanhaa CoDia sekä hieman Halo-pelisarjasta tuttua tulevaisuuden sodankäyntiä.

Vaikka Advanced Warfaren tarinamuoto on kerrassaan mainio, ajan hengen mukaisesti yhä enemmän pelaajia keskittyy verkkopelaamiseen. Xbox Liven sekä PlayStationin verkkopalvelun kautta pystyi lataamaan pelin suoraan konsolin kovalevylle, mutta samalla kumpikaan alusta ei ollut valmistautunut serveriliikenteen ylikuumentumiseen. Tämän takia joidenkin pelaajien latausaika oli huomattavasti pidempi.

Pelin menestys ei ollut aivan samalla tasolla kuin edellinen CoD: Ghostsin, mutta Advanced Warfare oli silti vuoden 2014 yksi myydyimmistä peleistä yhdessä GTA V:n ja Destinyn rinnalla.