Crash Bandicoot oli uuden ajan Tetris

Jos olit aikanaan uuden PlayStation 1:n omistaja, tiedät takuulla Crash Bandicootin yhtä hyvin kuin Nintendon Super Marion tai Tetriksen.

Jokainen pelisukupolvi tietää yhdessä kourallisen pelejä, joita kaikki ovat päässeet pelaamaan. Pelintekijä Naughty Dogin vuonna 1996 julkaistu ensimmäinen Crash Bandicoot on taatusti yksi näistä peleistä. Kukapa ei tuntisi Unga Bunga -naamaria tai ilkeää Tohtori Cortexia.

Pelissä ohjaat Crash-nimistä pussimäyrää, jota ilkeä Dr. Cortex yritti muiden saaren eläimien lisäksi muuttaa Evolvo-säteellä ilkeäksi pedoksi. Crash onnistuu kuitenkin pakenemaan, mutta jättää taakseen Tawna-nimisen tyttöpussimäyrän. Crash päättääkin lähteä pelastamaan ystävättärensä.

Pelissä on kolme eri kenttää, joissa Crashin pitää edetä: N. Sanity, Wumpa-saari ja lopulta Dr. Cortexin voimalaitos. Pelatessa Crash kohtaa ”bosseja”, esteratoja ja kerää omenoita sekä timantteja. Lopulta Crash taistelee Dr. Cortexia vastaan, vapauttaen Tawnan ja lähettämällä Cortexin kuuta kiertävälle radalle.

Pelin suosio perustui erilaisiin tasohyppelyihin ja esteiden ylittämiseen. Toki PlayStation toi mukaan siihen aikaan ennennäkemättömät grafiikat, mutta suosio perustui koukuttavaan haluun edetä pelissä mahdollisimman pitkälle.

Vuonna 2003 Crash Bandicootista tuli yksi parhaiten myydyistä PlayStation-peleistä: lähes seitsemän miljoonaa myytyä kopiota kertoo selvää kieltä pelin suosiosta. Ja koska peli oli ja on vieläkin suosittu, Crash Bandicoot -peleistä on tehty useita jatko-osia eri alustoille.