Grand Theft Auto II

GTA eli Grand Theft Auto pelisarjan toinen peli jatkaa siitä mihin huippusuosittu ensimmäinen osa jäi. Entistä paremmilla grafiikoilla varustettu peli tempaisee pelaajan mukaan nykyään samalla tavalla kuin 90-luvun lopussa, jolloin ensimmäinen peli julkaistiin.

Peli julkaistiin Windowsin lisäksi uudelle PlayStation-konsolille. Rockstar Games päätti nostaa rimaa korkeammalle muutamilla uudistuksilla, jotta pelaajat eivät kokisi GTA II:n olevan toistoa ensimmäisestä versiosta: Pelimaailma rakentuu ensimmäisen osan tavoin suhteellisen vapaasta liikkumisesta, mutta toisin kuin ensimmäisessä GTA-pelissä, uudessa versiossa ei ole eri kaupunkeja joihin pääsee suorittamalla tehtäviä. Anywhereland-niminen kaupunki jaetaan kolmeen eri osaan: Downtown (keskusta, Residential District (asuinalue) ja Industrial District (teollisuusalue).

GTA 2:ssa on seitsemän eri jengiä, jotka kaikki jaottuvat yllämainittuihin alueisiin. Pelin juonen mukaan pelaajan on ansaittava katu-uskottavuutta jengien keskuudessa suorittamalla heille mitä kummallisempia tehtäviä. Tehtävien tyyli riippuu hyvin pitkälti siitä, mille jengille pelaaja niitä suorittaa. Esimerkiksi Venäjän mafialle suoritettavissa tehtävissä käytetään lähestulkoon aina voimaa ja väkivaltaa.

Pelin grafiikat ovat yksityiskohtaisemmat kuin ensimmäisessä GTA:ssa. Myös tekoäly yllättää varsin positiivisesti ­­­– esimerkiksi jalankulkijat nousevat takseihin ja busseihin ja kadulla liikkuu usein myös toisia varkaita. PC-versiossa löytyy myös yö- ja päiväasetukset. Kirsikkana kakun päällä, pelialueilla ajaessa autojen radioista tulee erilaista musiikkia, riippuen siitä, minkä jengin alueella pelaaja kruisailee.