Grand Theft Auto: Vice City

Juuri kun ajattelit, ettei RockStar Games pysty millään ylittämään itse asettamaansa rimaa enää uudella pelillä, GTA Vice City julkaistaan ja kaikki muuttuu taas. Kaiken kaikkiaan kuudes GTA-peli myi huimat 20 miljoona kopiota ja se inspiroi nykyäänkin pelintekijöitä rikkomaan hyvän ja pahan maun rajoja.

Peli julkaistiin vuonna 2002 PlayStation 2:lle ja vuonna 2003 Windowsille sekä Xboxille. Kuten edeltäjänsä GTA III, Vice City on myös kolmannen persoonan ammunta- ja ajopeli, jossa pelaaja suorittaa erilaisia tehtäviä omalla hahmollaan. Vice Cityn nimi kertoo jo kaiken tarvittavan peliympäristöstä ja juonesta, sillä peli sijoittuu olennaisesti 80-luvun lopun Miamin huumebisneksen ympärille. Sen enempää paljastamatta Vice Cityn juoni on laajempi kuin esimerkiksi GTA III:n juoni, tarkoittaen entistä parempaa pelikokemusta ja elämystä.

Peliteema seuraa tuttua GTA-rakennetta. Tehtäviä suorittamalla pelaaja etenee juonessa eteenpäin mutta samalla tehtäviä ei tarvitse suorittaa vaan pelaaja voi liikkua kaupungissa vapaasti. Pelaaja voi osallistua ryöstöihin, jengien välisiin tappeluihin, ryöstää kulkuneuvoja ja paeta poliiseja sekä jopa kansalliskaartia.

Pelin uusin piirre on kiinteistöjen tai muiden pääomaa tuottavien asioiden ostaminen. Ajoneuvojen suhteen määrä on kaiken A ja Ö: pelistä löytyy nimittäin 144 erityyppistä kulkuneuvoa kauko-ohjattavista autoista aina lentokoneisiin ja veneisiin. Toisin sanoen tekemistä löytyy jopa vakavasta ADHD:sta kärsiville. Tätä pelatessa ei aika pääse käymään pitkäksi!