GTA: San Andreas

Ennen GTA: San Andreaksen julkaisua Rockstar Gamesin Grand Theft Auto -peleistä oli jo tullut tärkeä osa populaarikulttuuria ja massatietoisuutta ja kaikki vähänkin videopelejä pelaavat ihmiset tunnistivat GTA:n. Näin ollen uusin GTA peli oli jo valmiiksi suosittu ennen julkaisua.

Alun perin peli julkaistiin ainoastaan PlayStation 2:lle vuonna 2004, mutta jo vuotta myöhemmin se löytyi myös PC-pelaajien ostoskorista. Tästä vielä vuosi eteenpäin ja Xbox 360:n suurkuluttajat saivat pelin naarmutettavakseen. San Andreasia oli myyty vuoteen 2011 mennessä miltei 28 miljoonaa kappaletta – eikä ihme, sillä Rockstar Games esitteli tuttuun tapaan pelaajille jotakin täysin uutta.

San Andreasin laajuus oli jotain aivan käsittämätöntä. Peli perustuukin kolmella eri alueella suoritettaviin tehtäviin. Los Santos, San Fierro ja Las Venturas kuuluivat kuvitteelliseen San Andreaksen osavaltioon. Ympäristö on erittäin monipuolista, sillä laajassa pelimaailmassa löytyy esimerkiksi aavikkoa, rantoja, vuoria ja havumetsiä. Kaupunkien välissä löytyy myös pienempiä kyliä. Los Santos viittaa Los Angelesiin, San Fierro San Franciscoon ja Las Venturas Las Vegasiin. Jokaisesta kaupungista löytyy selkeitä maamerkkejä ja rakennuksia, jotka viittaavat näihin paikkoihin.

Mikä hienointa, pelikokemus on moninkertaisesti rikkaampi kuin edeltävissä GTA-peleissä. Pelissä voit nimittäin tuunata ajoneuvoja, uida, sukeltaa, ajaa suurilla lentokoneilla ja junilla, hankkia vaatteita, koruja, tatuointeja ja kampauksia. Pelin tekoäly rekisteröi myös syömisen ja kuntoilun, sillä hahmo lihoo tai kasvattaa lihaskuntoa riippuen siitä, mitä pelaaja tekee.