GTA V loi uuden tavan katsella viihdettä

Vuonna 2013 ilmestynyt Grand Theft Auto V ei ole ainoastaan yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä, vaan myös viihdeteollisuuden uusin trendi. Vaikka peli tuottikin lähes välittömästi yli miljardien voitot Rockstar Gamesille, GTA V:n suurin perintö pelimaailmassa tulee olemaan sen online-pelimuoto.

Pelin tarinamoodi on ilman muuta mahtava eikä mikään muu peli ole päässyt edes lähelle samaa pelitunnelman saavuttamisessa. Pelin nettipelitila muutti kuitenkin viihdemaailman käsitteitä enemmän kuin mikään muu peli: YouTube-kanavilla ja Twitch-sivuilla tavalliset ihmiset pystyvät nimittäin seuraamaan GTA V -pelaajien moninpeliä. GTA V:n verkkopelissä pelaajat suorittavat mitä ihmeellisimpiä tehtäviä, joiden seuraaminen reaaliajassa on hiljalleen korvaamassa perinteisen viihteen.

Koska peli perustuu vapaan maailman liikkumiseen erilaisilla kulkuneuvoilla lentokoneesta skootteriin, pelaajat voivat tehdä hullunkurisia temppuja yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Hauskana esimerkkinä voisi pitää tehtävää, jossa pelaajan täytyy laskeutua yksityisellä lentokoneella suuren Boeing 747:n päälle. Kuulostaa typerältä ja helpolta, vai mitä? Paitsi, että laskeutumisen pitää tapahtua lennon aikana. YouTube-sivulta löytyy satoja pelaajia yrittämässä kyseistä temppua, varsin usein huonolla menestyksellä.

Toinen mainio esimerkki on erään pelaajaryhmän yritys hypätä yhdessä viidellä autolla peräkanaan kuuden poikittain parkkeeratun bussin yli. Kuulostaa varsin helpolta ja laimealta, paitsi että hypyn aikana kuudes pelaaja yrittää lentää autojen alitse F16-hävittäjällä. Käy katsomassa YouTubesta, onnistuiko tämä temppu. Ja huomioi, että nämä esimerkit vasta raapaisivat pintaa kaikesta mahtavuudesta!