Guitar Hero – Olohuoneen parhaat musiikkiesitykset

Meistä kaikista ei ole valitettavasti kitaristeiksi tai rummuttajiksi. Suurin osa meistä tulee keskittymään ilmakitaraan soittoon tai pöydällä rummuttamiseen arkipäivän askareiden keskellä. Hyväksi onneksi videopelien avulla musikaalisesti lahjattomat ystävämme voivat toteuttaa unelmansa ainakin osittain omassa olohuoneessa.

Vuonna 2005 julkaistu Guitar Hero perustuu hyvin pitkälti ikivanhan Nintendon Duck Hunt -pelin teknologiaan, jossa ohjaimena toimii kitaraa mukaileva vekotin. Pelaajan tehtävä on painella kitarassa olevia näppäimiä pelin musiikin tahtiin ja näin ollen osua mahdollisimman moneen nuottiin. Mikäli pelaajan nakkisormet eivät osu kohdilleen, yleisö buuaa soittajan pois lavalta ja keikka päättyy siihen.

Guitar Heron tarinassa pelaaja omaksuu rock-tähteydestä haaveilevan kitaristin alun. Peli lähtee käyntiin pienistä räkälöistä, joissa pelaaja soittaa varsin helppoja kappaleita. Mitä paremmin pelaaja suoriutuu kappaleista ja kerää pisteitä, sitä nopeammin hän myös etenee yhä suuremmille lavoille. Suurten lavojen kappaleet ovat luonnollisesti myös paljon haastavampia.

Kappalelistasta löytyy usein suurimmat ja ikimuistoisilla riffeillä täytetyt kitarabiisit. Näin ollen kappaleiden tunteminen ainakin rytmin tai melodian mukaan tekee pelaamisesta paljon mukavampaa, mutta yksi asia on varmaa: eteneminen pelissä vaatii harjoittelua ja hyvää silmä-käsi-koordinaatiota. Herkkähermoiset ja nakkisormet voivat siis keskittyä myös jatkossa ilmakitaraan vinguttamiseen.

Pelistä on julkaistu lukuisia eri versioita. Guitar Hero IV: World Tourissa ja sen jälkeen julkaistuissa versioissa kitaran lisäksi voidaan myös soittaa rumpuja ja laulaa mukana. Kerää siis porukka kasaan ja toteuta ainakin osa lapsuutesi unelmista!