Pelit pelien sisällä

Kuuluisa Matrix elokuva kiehtoo edelleen monien ihmisten ajatuksia todellisuudesta ja kuinka hämärää realistisuus oikeastaan on. Elokuvassa virtuaalinen elämä tapahtui oikean elämän sisällä ilman ihmisten ollessa lainkaan asiasta tietoisia. Nykyään samantyyppinen paradoksi tapahtuu videopelien ihmeellisessä maailmassa, missä pelaajan ohjaama hahmo voi itse pelata peliä pelin sisällä. Kummallista, eikö vain? Käydään läpi muutama esimerkki moderneista videopeleistä missä yllämainittu paradoksi jyllää.

gta v spel ps_318449069Huippusuosittu peli GTA V eli Grand Theft Auto vie peliviihteen täysin uudelle tasolle. Pelissä sulautuvat yhteen vapaan maailman liikkuminen, kolmen henkilön tarina, joka muokkaa pelin juonta, sekä tietenkin vapaus tehdä pelihahmolla melkein mitä tahansa. Tähän joukkoon kuuluu myös mahdollisuus pelata hahmolla uhkapelejä tai lyödä vetoa pelin muiden hahmojen kanssa. Samalla tavoin pelaaja voi pelaamisen lomassa heittää vedon tai parin. Grand Theft Autoa pelatessa pelaaja voi ostaa esimerkiksi yritysten osakkeita ja vaikuttaa niiden kasvuun tai nousuun tekemällä tiettyjä asioita. Näin ollen videopelien ystävät saavat varsin edullisen ja tehokkaan koulutuksen rahoitus ja investointialalta.

Toinen erinomainen videopeli, missä pelaaja voi lyödä vetoa pelihahmolla, on Assassins Creed – Black Flag. Karibian piraattiaikakauden inspiroimassa pelissä hahmo seikkailee saarelta toiselle etsien aarteita ja ryöstäen Iso-Britannian laivaston aarteita ilman että jäisi kiinni. Pelin sivutehtävien aikana pelaaja voi pelata klassista noppapeliä ja voittaa pientä taskurahaa tai vaihtoehtoisesti suurempia summia, esimerkiksi oman laivan korjaamiseksi tai lisämiehistön värväämiseksi. Aitoa merirosvoarkea siis!

Yllämainittujen pelien jälkeen pelaaja kuin pelaaja saattaa olla valmis ottamaan askeleen oikeaan vedonlyöntimaailmaan olettaen, että hän on täysi-ikäinen. Vaihtoehtoja löytyy mutta hyväksi onneksi verkosta löytyy paljon tietoa mitkä alustat toimivat parhaiten. Kannattaa tarkistaa, mitkä sivusto tarjoaa parhaat analyysit ja kuumimmat tarjoukset niin vanhoille kuin uusille pelaajille. Saattaa jopa olla, että jokin nettikasino on tehnyt GTA ja Assassins Creed peleistä oman kolikkopeliversion.

Oli miten oli, pelit pelien sisällä ovat vasta alkusoittoa pelimaailman tulevaisuutta silmällä pitäen. Nimittäin peliteknologian kehittyessä huimaa vauhtia, voimme kenties tulevaisuudessa laittaa virtuaaliset lasit päähän ja ottaa suunnaksi esimerkiksi GTA tai Assassins Creed pelien pokeripöydät pelihahmojen kautta oikeasta rahasta pelaten. Tulevaisuus ei ole koskaan ollut näin kutkuttava!