Tom Clancy: Rainbow Six – Las Vegas

Rainbow Six -pelisarjan kuudes osa, Las Vegas, julkaistiin vuonna 2006 ja siitä tuli automaattisesti yksi FPS-pelien legendoista. Lähes kaksi miljoonaa myytyä kopiota puhuu selkeää kieltä: Jos pelin nimessä lukee Rainbow Six, siitä tulee menestys.

Pelin juoni vie sinut Las Vegasiin yhtenä Rainbow Six -erikoisjoukkojen jäsenenä estämään kansainvälisen terroristin aikeet räjäyttää Las Vegasin kuuluisimmat nähtävyydet. Sen enempää paljastamatta, pelin juonenkäänteet tulevat yllättämään pelaajan kuin pelaajan.

Kuten aiemmin mainittu, Las Vegas on ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Pelintekijä Ubisoft tunnetaan huolellisesta kädenjäljestä, minkä takia pelien kehittelyyn kuluu usein runsaasti aikaa. Mutta jos kädenjälki on aina kaunista, odottaminen kannattaa. Lopullisen tuotoksen grafiikat ovat aikakautensa huomioon ottaen erittäin sulavia ja realistisia, kuten myös pelaajan ohjaama hahmo. Aseiden tarkkuus ja herkkyys on lähes nykypäivän tasolla, mikä teki Las Vegasista aikansa edelläkävijän. Pelaajan hahmo voi myös antaa komentoja ryhmän muille jäsenille.

Xbox Liven kautta pelaajat saivat myöhemmin muutaman lisäosan, joiden avulla peliin lisättiin mm. ”Assassination” ja ”Conquest” sekä muutama uusi kartta.

Kriitikot kiittelivät peliä runsaasti ja varsinkin Xbox 360:n version arviot olivat kerrassaan mainioita. Esimerkiksi IGN sanoi Las Vegasin olevan kyseisen konsolin ylivoimaisesti paras peli. Ehkä tämä olikin suurin syy siihen, miksi Ubisoft päätti lisätä Rainbow Six – Las Vegasin loppuun myöhemmin juonenkäänteen, joka ehdotti pelille jatko-osaa.