Tom Clancyn Splinter Cell -pelit

Kirjojen pohjata saadaan harvoin luotua hyviä videopelejä, paitsi silloin, kun kyseessä on Tom Clancyn jännitysdekkarit. Splinter Cell-pelisarja nosti Stealth-pelaamisen aivan uudelle tasolle.

Kaikkien tuntema Metal Gear Solid rakensi videopelimaailman stealth-pelien pohjan. Splinter Cell -pelit kuitenkin nostivat tämän pelityylin riman entistä korkeammalle täysin uudella tavalla: tuohon aikaan varsin vallankumoukselliset grafiikat saivat nimittäin pelin näyttämään mielettömän kauniilta.

Ensimmäinen Splinter Cell julkaistiin vuonna 2002. Pelintekijä Ubisoft laukaisi pelin Xbox, PlayStation 2, GameCube ja Windows -alustoilla. Pelissä käytetään hyväksi Unreal Engine 2:ta, jolla valot ja varjot saatiin näyttämään entistä aidommilta ja näin ollen pelin juonen kannalta elintärkeiltä.

Pelissä ohjaat erikoisagentti Sam Fisheriä, jonka erikoisuuksiin kuuluvat vakoilu ja stealth-taistelutyyli. Toisin sanoen tehtäväsi on suorittaa erilaisia tehtäviä ilman, että viholliset huomaavat sinua. Pelissä parasta onkin varjoissa piileskely aivan vihollisen vieressä ja kuolettavan iskun antaminen ilman, että vihollisparka edes huomasi olemassaoloasi.

Fisherillä on käytössään huippuvarusteita, mutta pelissä eteneminen vaatii pelaajalta silti tarkkaa keskittymiskykyä ja askelien suunnittelua ennakoimalla tapahtumien kulkua. Pelin tarina vetää puoleensa ja ajoittain tehtävien vaikeuden saa tuta myös itse ohjain.

Pelistä on julkaistu vuosien varrella peräti seitsemän uutta versiota mitä henkeäsalpaavammilla grafiikoilla ja kutkuttavilla juonilla. Tuntuu siltä, että Sam Fisheristä on tullut uuden ajan Solid Snake.